Acht roc’s testen serious game CRAFT

Acht roc’s testen serious game CRAFT Serious gaming als deel van je opleiding maakt techniek aantrekkelijker. Voor de opleiding Monteur mechatronica liet Kenteq de game CRAFT ontwikkelen die de basis legt voor serious games die tweejarige opleidingen volledig ondersteunen. Dinsdag 8 mei testte roc de Leijgraaf in Veghel als eerste van acht roc’s de Kenteq-game.


In CRAFT bestaat de simulatie uit een virtuele werkplaats, waarin leerlingen machines kunnen bedienen om opdrachten uit te voeren. Deze oefeningen keren terug in de praktijk, zodat ze ook ‘op de werkvloer’ werkstukken kunnen maken. De credits die ze met alle opdrachten verdienen, kunnen ze gebruiken om hun eigen virtuele achtbaan te bouwen.Tot en met juni 2012 testen roc de Leijgraaf, roc Tilburg, roc Eindhoven, roc van Amsterdam, Regio College, Graafschapcollege, Alfa College en roc Midden Nederland de Kenteq-game CRAFT. De game is nu geschikt voor het onderdeel Verspanen in de opleiding Monteur mechatronica.
Kenniscentrum Kenteq geeft hiermee serious gaming een nieuwe dimensie. Met de game CRAFT presenteert Kenteq een demo die op een unieke wijze simulatie, gaming en praktijk combineert.

Niet alleen de combinatie van simulatie, gaming en praktijk is uniek voor de game, die door gamecompany Little Chicken gebouwd is. Met CRAFT hebben opleiders een didactische middel dat hen helpt om een vak aan te leren én om de inhoud te toetsen. Met de test op roc’s onderzoekt kenniscentrum Kenteq of de game in die opzet geslaagd is. Hierbij wordt samengewerkt met de TU Delft. De Universiteit van Maastricht en de Open Universiteit kijken mee.

Wanneer de resultaten positief zijn, heeft Kenteq een format die voor elke opleiding uitgewerkt kan worden tot een tweejarig traject.

 

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013