Elektrisch rijden biedt bedrijven kansen

Elektrisch rijden biedt bedrijven kansen Nederlandse bedrijven hebben ondernemingskansen voor het grijpen op de markt van elektrisch rijden. De snel opeenvolgende technologische ontwikkelingen vragen van medewerkers dat zij hun technische vakmanschap voortdurend actueel houden. Dit blijkt uit de nieuwe Hiteq-publicatie ‘Batterij(d)en 2’, die online verkrijgbaar is.


Hiteq heeft de afgelopen vier jaar beschikbare kennis naar de ontwikkelingen van elektrisch rijden onderzocht en het alternatief voor energiebronnen als benzine benoemd.
Daan Maatman, programmaleider Technologie bij Hiteq: “In Batterij(d)en 2 hebben we naast de nieuwste technologische ontwikkelingen juist ook aandacht besteed aan de gevolgen van de overgang naar dit nieuwe rijden. Dat doen we om de extra kansen die dit biedt aan topsectoren en bedrijven expliciet op tafel te leggen.

Maar ook in het onderwijs op mbo, hbo en universiteit komt er een verschuiving van het ontwikkelen van een enkel apparaat naar systeemdenken. Het traditionele sleutelwerk is nu al minder, maar de trend wordt vermogenselektronica, basismaterialen, batterijen, elektromotoren."

Lees meer over de nieuwe publicatie Batterij(d)en 2

 

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013