Hightech scoort bij innovatiecontracten

Hightech scoort bij innovatiecontracten "Er was nog nooit zo veel aandacht voor bètatechniek, een goede zaak", juicht Amandus Lundqvist van Topteam High Tech Systemen en Materialen (HTSM) in het Financieel Dagblad over de eerste gesloten innovatiecontracten. Het kabinet kiest vooral voor de topsectoren hightech, life sciences en energie.


Het bedrijfsleven, de kennisinstellingen en de overheid hebben maandag 2 april de innovatiecontracten getekend, waarmee in 2012 ongeveer €2,8 miljard beschikbaar komt voor onderzoek en ontwikkeling van vernieuwende producten en diensten in de topsectoren van de economie.

Het bedrijfsleven draagt hieraan €1,8 miljard bij, de overheid €1 miljard via de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de instituten voor toegepaste kennis (TNO, DLO, ECN, NLR, Marin en Deltares).

Dat het bedrijfsleven minder zou ontvangen dan gevraagd was vooraf bekend. Hoewel positief over de uitkomst voor de hightech industrie is Lundqvist ook kritisch. Het kabinet doet de toezeggingen voor twee jaar, waar het bedrijfsleven uitging van vier jaar. ‘Het glas is nu halfvol. Er is nog een hele slag te maken’, aldus Lundqvist dinsdag 3 april in het Financieel Dagblad.

Rijksoverheid.nl - Innovatiecontracten ondertekend: € 2,8 miljard naar topsectoren
Financieel Dagblad - Hightech, biotech en energie scoren goed (registreren nodig)
Topteam High Tech Systemen en Materialen - Topsector HTSM: Grote stap gezet, nog een slag te maken


 

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013