Hiteq aanwezig tijdens KIVI NIRIA Jaarcongres Sustainable Mobility

Hiteq aanwezig tijdens KIVI NIRIA Jaarcongres Sustainable Mobility Daan Maatman (programmaleider Technologie, Hiteq) is een van de gastsprekers tijdens het KIVI NIRIA Jaarcongres Sustainable Mobility op 6 november in Eindhoven.

Samen met Maarten Steinbuch (hoogleraar Control Systems Technology, Technische Universiteit Eindhoven) houdt hij een workshop  “opleidingen en sustainable mobility”.

De ontwikkelingen op het gebied van elektrische mobiliteit gaan momenteel razendsnel. Vooral op voertuigniveau gebeurt er veel. Het traditionele sleutelwerk is nu al minder, maar de trends worden vermogenselektronica, basismaterialen, batterijen, elektromotoren. De automonteur heeft kennis en vaardigheden nodig van micro-elektronica om de functies van de auto te monitoren en regelen. Door de snelle ontwikkelingen gaat het in het garagebedrijf meer dan ooit om een leven lang leren.  In de workshop gaan we dieper in op de rol en invulling van het onderwijs op dit gebied en proberen we in een gezamenlijke discussie de effecten van het elektrisch rijden op beroep en opleiding verder te verfijnen.

Hiteq heeft in de studie Batterij(d)en (2009) de toenmalige stand van zaken rond de elektrische mobiliteit in kaart gebracht.  Die studie was door de ‘technologische turbulentie’ toe aan een herziening/bijstelling.
Meer dan in eerder genoemde studie is in deze herziening Batterij(d)en 2 (2012), naast de nieuwste technologische ontwikkelingen, juist ook aandacht besteed aan de gevolgen van de overgang naar dit nieuwe rijden. Dat is gedaan om de extra kansen die deze ontwikkelingen bieden aan topsectoren en bedrijven expliciet op tafel te leggen. Maar ook in het onderwijs op mbo, hbo en universiteit komt er een verschuiving van het ontwikkelen van een enkel apparaat naar systeemdenken. 

Meer informatie 
Ga naar de informatie over de workshop en het KIVI NIRIA Jaarcongres. Of bekijk de gegevens op onze pagina energie en mobiliteit.

 

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013