Interactie tussen mens en techniek

Interactie tussen mens en techniek ROC Zadkine in Rotterdam vierde dinsdag 27 november het bestaan van de nieuwe opleiding Human Technology (HT) met een bijeenkomst voor (leer)bedrijven en studenten. Hiteq-programmaleiders Daan Maatman en Jochem Dijckmeester schetsten de circa tachtig aanwezigen een beeld van voor Nederland relevante, aankomende technologische ontwikkelingen, veranderingen op de arbeidsmarkt en (leer)kenmerken van jongeren.

 

Technische oplossingen rukken op in bedrijven, zorginstellingen en in huis. ROC Zadkine signaleert een verandering in de vraag naar technische mensen, de behoefte aan multidisciplinaire werknemers groeit. HT’ers bekijken vanuit de mens hoe techniek gebruiksvriendelijk kan worden ingezet. Denk aan volautomatische verlichting of stemgecontroleerde bediening van elektronica. Aan de afgestudeerden de uitdaging om functionele ontwerpen te maken die voldoen aan een behoefte en goed worden geïntegreerd in de omgeving.

De MBO 4-opleiding Human Technology, die in augustus officieel is begonnen, moet in die behoefte gaan voorzien. De bijeenkomst was bedoeld om de leerbedrijven onder meer te laten meedenken, participeren in nieuwe projecten en/of stageplaatsen mogelijk te maken.

 

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013