Kennisalliantie HTAS: hoe werkt het?

Kennisalliantie HTAS: hoe werkt het? Innovaties drijven op de goede samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Kennisallianties kunnen daartoe leiden zoals het HighTech Automotive Systems Innovatie Programma heeft bewezen. Met een Learning Experience bijeenkomst bood Hiteq, initiatief van Kenteq, dinsdag 5 juni een podium om de ervaringen van deze publiek-private samenwerking te delen met partners in de technische sector.


De keynote spreker was Anget Mestrom, programmamanager Enablers van het HTAS-programma. Zij liet in haar presentatie zien hoe de samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven vorm en inhoud heeft gekregen, hetgeen de grondslag was voor het succes van HTAS, inmiddels Automotive NL. Die samenwerking heeft geleid tot een doorlopende leerlijn voor de automotive industrie.

Hiteq-programmaleider Technologie, Daan Maatman: “Dit innovatieproject is een voorbeeld uit het boekje van de manier waarop een kracht van Nederland op de kaart wordt gezet. We wilden deze ervaringen graag delen met partners.”
De Learning Experience bijeenkomst werd bijgewoond door vertegenwoordigers van opleidingsfondsen en technische kenniscentra waaronder Innovam en Kenteq. Ook stakeholders als Expertisecentrum Beroepsonderwijs (ecbo) en De Unie waren aanwezig.

Volgens Maatman erkenden de deelnemers dat de betrokkenheid van het onderwijs vanaf het begin van groot belang is om innovatieprojecten te doen slagen. “Als we van Nederland een sterk innovatieland willen maken, is dit de weg.”

(Foto's Eric Polman - Video Greenscreen Media/Niels Rood)

 

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013