Maintenance

Maintenance In onze samenleving heeft zich een paradigma shift voltrokken. Het paradigma van productie heeft veelal plaats gemaakt voor het nastreven van een duurzame samenleving. In onze huidige samenleving is er een grote vraag naar milieuvriendelijke en duurzame producten. Duurzaamheid is dan ook een integraal onderdeel van het bedrijvenbeleid geworden en in de plannen voor de topsectoren is duurzaamheid doorgaans vertaald in een efficiënt gebruik van grondstoffen en energie en in de reductie van emissies.


Wil Nederland met haar (maak)industrie zich blijven ontwikkelen als kennisland en de ambitie waarmaken, dan zal de industrie aan een aantal randvoorwaarden moeten voldoen. Het Dutch Institute of World Class Maintenance (DI-WCM) ziet hier een belangrijke rol weggelegd voor de dienstverlenende sector Maintenance. Maintenance, wat op zich zelf geen aparte topsector is geworden, kan wel gezien worden als ‘enabler’ om de Nederlandse industrie te kunnen laten concurreren met de bestaande en opkomende economieën.  Daarnaast kan Maintenance een cruciale rol vervullen in het nastreven van een duurzame samenleving en kan een belangrijke rol vervullen in veilige  en eco-efficiënte productie en product gebruik. Op welke wijze kan de Maintenance sector de genoemde topsectoren dan van dienst zijn? Hoe creëert Maintenance meerwaarde voor industrie en de topsectoren?

Deze verkenning gaat dieper in op de toegevoegde waarde van Maintenance voor de industriële sectoren, en wat dat betekent voor het beroepsonderwijs.

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013