'Nederland laat kansen liggen in elektrisch rijden'

'Nederland laat kansen liggen in elektrisch rijden' “Nederlandse automotive bedrijven laten kansen liggen op het gebied en van nieuwe aandrijftechnologieën, terwijl ze voldoende kennis en expertise hebben”, zegt Daan Maatman, Hiteq-programmaleider Technologie, in een interview over de publicatie ‘Batterij(d)en 2’. “Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van wielnaafmotoren en brandstofcellen.”

 

Batterij(d)en 2’ is een visiedocument over techniek van voertuigen en de toekomst van elektrisch rijden in Nederland. De studie onderzoekt met name de overgang naar het elektrisch rijden. Daan Maatman: “We hebben geprobeerd de extra kansen die dit biedt aan topsectoren, bedrijven en onderwijs expliciet op tafel te leggen.”

Mkb
De Hiteq-programmaleider stelt vast dat in Nederland relatief weinig  bedrijven binnen voertuigtechniek bezig zijn met de productie van nieuwe aandrijftechnologieën of onderdelen daarvan. “Overdreven geformuleerd, in het mkb zijn ze op één hand te tellen. Of het ligt niet op hun netvlies of ze krijgen te weinig signalen uit de branche. Positieve uitzonderingen zijn de kennisalliantie AutomotiveNL, dat verschillende projecten rond mobiliteit heeft lopen, zoals elektromotoren en sensorische veiligheid, en E-traction dat wielnaafmotoren ontwikkelt en onder meer openbaar vervoer bussen daarvan heeft voorzien. Maar dit bedrijf kreeg op een beslissend moment, enige jaren geleden, niet de overheidssteun om door te groeien.”

Kennis, expertise en onderzoek zijn niet het probleem. “Onderzoek en ontwikkeling op het gebied van ICT is  in Nederland beter ontwikkeld dan bijvoorbeeld in India”, licht Maatman toe. “We kunnen bovendien gebruik maken van kennis van (ICT-) management van energiesystemen, die we nu al ontwikkelen voor smart grids, technologieën om ons elektriciteitsnetwerk beter in te richten en te beheren.”

Marktaandeel
Waar voorheen de overheid in een vroeger stadium subsidies beschikbaar stelde, faciliteert zij nu vooral via fiscale maatregelen. Maatman: “Dat betekent onder meer dat bedrijven grote investeringen moeten voorfinancieren. In tijden van crisis is dat een groot risico. Ik vrees dat we daardoor marktaandeel laten liggen en verder achterop raken in ons streven om een Top-5 kenniseconomie te worden..”

Duitsland
En dan is er nog regelgeving die als een rem kan werken. Daan Maatman: “De ontwikkeling van brandstofcellen op basis van waterstof gaat ontzettend snel. Althans in Duitsland. Autofabrikanten, brandstofproducenten, infrastructuurbedrijven hebben enkele jaren geleden de handen ineengeslagen om een doorbraak in waterstof als brandstof te bewerkstelligen (project H2-mobility). Allerlei keuzes zijn gemaakt, ontwerpen zijn goedgekeurd naar de normen van het Duitse keuringsinstituut TÜV. In 2015 ligt rijdt in Duitsland een deel van het wagenpark op waterstof, want dan is daar een infrastructuur  voorhanden .”
“Maar in Nederland is het TÜV-keurmerk niet voldoende. De Nederlandse evenknie  NEN moet alles opnieuw onderzoeken en beoordelen. Terwijl wij bijvoorbeeld wel een TÜV waterkoker in de keuken hebben staan. Het is zonde!”

De snel opeenvolgende technologische ontwikkelingen vragen van de sector in ieder geval dat zij het technische vakmanschap voortdurend actueel houden. Daan Maatman: “Ook in het garagebedrijf gaat het nu meer dan ooit om een leven lang leren.”


Lees onder meer een reactie hierop in
een interview met Maarten Steinbuch, hoogleraar Regeltechniek (mechatronica en automotive) aan de Technische Universiteit van Eindhoven
 

 

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013