Pas verschenen: 'Dynamiek in mbo en vakmanschap'

Pas verschenen: 'Dynamiek in mbo en vakmanschap' Hiteq heeft de publicatie 'Dynamiek in mbo en vakmanschap' uitgebracht. Op 27 augustus, tijdens de opening van het schooljaar van het Albeda College, is deze publicatie officieel overhandigd aan Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, voorzitter van de FME, en aan het College van Bestuur van het Albeda College.

In 'Dynamiek in mbo en vakmanschap' laten verschillende mensen uit de wetenschap, bedrijven en onderwijsinstellingen en onderzoekers hun licht schijnen over veranderend vakmanschap en de bijdrage van het middelbaar beroepsonderwijs. In de publicatie zijn onder meer de resultaten van een eerder debat over dit onderwerp verwerkt. Dit debat werd op 26 april 2012 gehouden.

Het vertrekpunt voor het initiatief tot het debat en de publicatie zijn enerzijds bestaande en verwachte tekorten op de arbeidsmarkt aan mbo-gekwalificeerden in de techniek en in de zorg en anderzijds de dynamiek in de eisen die aan vakmanschap worden gesteld door de aard en de veranderingen in het arbeidsbestel.

De publicatie is alleen online verkrijgbaar door hier te downloaden.

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013