Wie is onze leerling tegenwoordig?

Wie is onze leerling tegenwoordig? Wie is eigenlijk onze leerling tegenwoordig? Het was een van de vragen die centraal stonden op een visiedag van het Ashram College in Alphen aan de Rijn. Voor het voltallig onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel hield Metje Jantje Groeneveld op 18 januari een presentatie over de hedendaagse leerling op vmbo, havo en vwo, over wie Hiteq de afgelopen jaren diverse publicaties uitbracht.


Na een quiz over feiten met betrekking tot onder meer het leer- en internetgedrag van de hedendaagse leerling, onderzochten de docenten onderling in hoeverre de leerlingen op hun school in de afgelopen 10 jaar zijn veranderd. Metje Jantje Groeneveld presenteerde bovendien de belangrijkste bevindingen uit de Hiteq-onderzoeken.

Over het ‘Kenmerkend havo en vwo’ onderzoek uit de Kenmerkend-reeks van Hiteq hield Meta Benschop eveneens een presentatie voor havo/vwo-docenten van de CSG Calvijn in Rotterdam, die begeleid door Meta ook nadachten over wat zij op hun school kunnen doen met de resultaten van het onderzoek.

Contactpersoon voor dit onderwerp: Metje Jantje Groeneveld
Presentaties Hiteq

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013