Consumenten in de praktijk

Consumenten in de praktijk Nieuwe initiatieven van consumenten of burgers ontstaan vaak uit nieuwe mogelijkheden op sociaal en technologische gebied. De manier waarop wij met elkaar verbonden zijn, is de laatste twintig jaar enorm veranderd. De jaren tachtig en negentig kenmerkten zich onder meer door individualisme, in deze eeuw overheerst het verbinden, linken en delen met elkaar. In dit blog zal ik twee voorbeelden bespreken, die in mijn ogen illustratief voor deze verandering zijn.

 

Wireless Leiden: Voor en van consumenten
Begin van deze eeuw -na de internetzeepbel- kwamen veel Nederlanders terug uit Silicon Valley. Zij kwamen terug met een dosis Amerikaanse entrepreneurship en technologische kennis. Één grote technologische verandering was de ontwikkeling van draadloos internet. Dit gaf iedereen de mogelijkheid om gemakkelijk met elkaar online in verbinding te komen, zonder dat er een fysieke ondergrondse kabel aan te pas zou komen waar vergunningen voor nodig zijn.

Een hobby van technici in Leiden werd een beweging van consumenten die allemaal wireless internet in Leiden wilden hebben. Aangezien de kennis, de software, gratis was, was er alleen fysieke apparatuur nodig. De gebruikers/eigenaren van het netwerk gingen naar bedrijven om met hen sponsordeals af te sluiten. Deze sponsoring hield in dat de wireless router waarop men moet inloggen, de naam krijgt van het bedrijf dat deze had geleverd. Dit heeft ertoe geleid dat het nu mogelijk is om in Leiden gratis wireless te internetten. Dit wireless netwerk breidt zich uit en is nu ook te bereiken in de buurgemeenten van Leiden.

Penningmeester Huub Schuurmans van Wireless Leiden: “Veel gemeenten hebben geprobeerd om een wireless netwerk op te zetten, met meer geld, maar ze zijn allemaal mislukt. Dit komt omdat wij meer betrokken zijn bij de gebruikers en bij de bedrijven die ons willen sponsoren. Bij een gemeente die ook op deze manier een netwerk probeerde op te zetten, liep iedereen weg toen het geld op was. Bij ons kan dat niet, omdat consumenten of burgers in principe ook eigenaar zijn.”

Nudge: een netwerk voor ‘prosumenten’
Nudge is een organisatie die door het verbinden van consumenten cocreatie probeert te faciliteren voor duurzaamheidsinitiatieven. Nudge gelooft dat er een maatschappelijke en economische verandering plaatsvindt. Directeur Jan van Betten: “Benzine wordt binnenkort twee euro per liter en voedsel zal ook duurder worden. We kunnen er niet meer om heen om na te denken over hoe we onze maatschappij inrichten. Vroeger werd het meer voor ons gedaan, maar nu moeten we het zelf doen”.
Volgens Nudge is de beste manier om dat bottom up te doen met behulp van internet en social media. Op dit moment reageren bedrijven en overheden te weinig responsief op duurzaamheidsinitiatieven. Er zijn meer informatiekanalen van consumenten/burgers naar producenten en overheden nodig. Nudge probeert het duurzaamheidkanaal te faciliteren.

Op hun website is het mogelijk om lid te worden als consument, om oplossingen aan te dragen en mee te denken over manieren waarop we tot een duurzame samenleving kunnen komen. Consumenten worden ‘prosumenten’. Nudge faciliteert dit platform waaraan ook bedrijven en andere instellingen mee doen.

Zo was er een kerk in Haarlem die het kerkgebouw goedkoper en zuiniger willen verwarmen.  Nudge is toen onder leden de campagne “Holy Warming” leden begonnen, om hiervoor oplossingen te bedenken. Het winnende idee was het plan om een datacentrum in de catacomben te huisvesten, zodat de kerk wordt verwarmd door computers.
Een ander voorbeeld is, dat een milieutip van een consument door een actie van Nudge en Rondeel op de verpakking van Rondeel-eieren bij Albert Heijn kwam te staan.

Een nieuwe onderneming
Nudge heeft zich georganiseerd als onderneming, om zo efficiënt en financieel gezond te zijn. Maar zij verschillen met traditionele ondernemingen doordat zij formeel prioriteit geven aan stakeholders boven shareholders. Dit is vergelijkbaar met de benadering van Wireless Leiden. Nudge en Wireless Leiden zijn voorbeelden van nieuwe bewegingen tussen consumenten en producenten. In de volgende blogaflevering ga ik meer in op netwerken, nieuwe businessmodellen en technologisch ontwikkelingen.

 

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013