Mindset: de ervaringen bij Hoppenbrouwers en Tata Steel

Mindset: de ervaringen bij Hoppenbrouwers en Tata Steel Wat heb je aan de theorie van mindset? In deze blog vertellen John de Laat (Hoppenbrouwers elektrotechniek) en Gertie Verreck-Jenneskens (Tata Steel) over hun ervaringen. Gertie Verreck-Jenneskens: "Het gaat eigenlijk over de ‘softe’ kant van management, maar door de gefundeerde basis accepteren mensen het makkelijker."Je wereld wordt groter 
John de Laat: “Wat ik in trainingen over leidinggeven, samenwerken, persoonlijke effectiviteit etc. heb geleerd, ga ik nu echt goed begrijpen. Ik vraag me vaak af ‘hoe komt het dat mensen op een bepaalde manier reageren, openstaan voor veranderingen of juist helemaal niet?’ Door de kennis over mindset, de werking van het brein, ervaringen uit te wisselen en de persoonlijke coaching gesprekken kan ik dat plaatsen.”

Gertie Verreck-Jenneskens vertelt: “Wat bij ons de meeste impact heeft gehad tijdens en na de eerste bijeenkomst is de combinatie van de maakbaarheid van het brein in relatie tot mindset. En dat een fixed of een groeimindset op zo veel fronten effect heeft. Het effect van de workshop is dat je bij jezelf te rade gaat: wat ga ik doen, hoe kan ik eraan bijdragen dat anderen zich goed kunnen ontwikkelen en hoe doe ik dat zelf? Je wereld wordt direct een stuk groter.”

Het mooiste werk dat er is!
“Binnen Hoppenbrouwers”, legt John uit, “staat persoonlijke ontwikkeling hoog op de agenda, want tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten.  Als leidinggevende moet je dat goed faciliteren: door uit te dragen dat iedereen zich verder kan ontwikkelen. Door medewerkers uit te dagen en zelf oplossingen te laten bedenken, want dat motiveert. Zo worden mensen echt gedreven. Als je dat voor elkaar krijgt, heb je als leidinggevende het mooiste werk dat er is.”

Inzichten direct opgepakt
Gertie: “We combineren mindset met bestaande leiderschapsmodellen en verdiepen zo de ontwikkelingen waarmee Tata Steel bezig is. Mindset geeft ons een solide basis. Deze wetenschappelijk onderbouwde theorie is heel effectief, omdat hij ook mensen in de technische sector aanspreekt. Het gaat eigenlijk over de ‘softe’ kant van management, maar door de gefundeerde basis accepteren mensen het makkelijker. De onderwerpen ‘maakbaarheid’ en ‘mindset’ delen we al met elkaar via interne presentaties. Collega’s reageren er enthousiast op.

Sleutel tot succes
Pilot breinkennis bij Tata SteelDe ervaringen bij Hoppenbrouwers en Tata Steel spreken ons als Hiteq erg aan. We zien en horen een positieve kijk op mensen en ontwikkeling en dat is een sleutel tot succesvol ondernemen en werken. Redenen te over om door te gaan naar de volgende fase in de pilot.

[workshop en portret van Gerti Verreck: foto Hiteq/Felix Kalkman]

 

     Metje Jantje Groeneveld en Dominique Olvers


 

 

 


 

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013