Quiet leader spreekt het brein aan

Quiet leader spreekt het brein aan David Rock legt in 6 stappen uit hoe je als leidinggevende in een kort gesprek een medewerker die is vastgelopen weer op weg helpt. Hij schreef er een boek over ‘Quiet Leadership’. Daarin verbindt hij de theorie met de praktijk. Rock is medeoprichter van het Neuroleadership Institute dat neurowetenschappelijke inzichten vertaalt naar thema’s als leiderschap, coaching en organisatieontwikkeling.


In 6 stappen naar de oplossing
Volgens David Rock weten ‘quiet leaders’ het beste uit anderen te halen. Dat komt omdat ze ervoor zorgen dat mensen het beste uit zichzélf halen. Zonder anderen te vertellen hoe ze dit moeten doen, maar door te focussen op oplossingen in plaats van problemen. En door te zorgen dat mensen eigen oplossingen -via neurale verbindingen- aandragen; dat maakt medewerkers sterker. Quiet leaders treden niet op de voorgrond, delen geen bevelen uit, maar faciliteren de ander in hun denken en geven de ruimte om eigen oplossingen te ontwikkelen.

We krijgen energie (aha!) als we zelf de oplossingen zien


Op het moment dat we oplossingen zien of nieuwe ideeën genereren om een probleem op te lossen (aha!) krijgen we energie. Voor ten minste een kort moment zijn we hoogst gemotiveerd om hiermee aan de slag te gaan. Dat is het moment waarop je als leidinggevende doorpakt, want juist dan is het mogelijk om gedrag succesvol te veranderen, aldus Rock.

Praktisch in de pilot
In de pilot ‘brein en talentontwikkeling’ hebben we stilgestaan bij het werk van David Rock omdat het toegankelijk en praktisch is. We merken interesse bij de deelnemers en dat ze de praktische toepasbaarheid waardeerden. We zien dat deelnemers zich (delen van) deze manier van benaderen eigen maken en met succes. Bijvoorbeeld door gesprekken beter voor te bereiden met behulp van de 6 stappen en zich bewust te zijn van het belang dat medewerkers zelf oplossingen bedenken. In de waan van de dag is dat soms lastig, maar hier tijd voor nemen bleek effectief.

De 6 stappen
De quiet leader helpt in een kort gesprek medewerkers op weg wanneer zij vastlopen. Rock beschrijft in een 6-stappenmodel hoe je een quiet leader kunt worden. Kernonderdelen:

  • Verdiep je in de manier waarop iemand denkt: niet alleen wat, maar ook hoe
  • Luister naar oplossingen en wees ervan overtuigd dat de ander hiervoor oplossingen kan bedenken
  • Stel vragen zorgvuldig; geef feedback op de inhoud en vooral op de oplossing
  • Faciliteer inzicht: zorg dat de ander het aha-gevoel krijgt
  • Stimuleer en creëer nieuwe denkprocessen bij de ander
  • Zorg voor follow up: kortetermijnacties, deadlines en bedenk tijdig nieuwe passende uitdagingen 

Over het Neuroleadership Institute
Het Neuroleadership Institute is in 2007 opgericht. Internationale management- en coachingsexperts, (neuro)psychologen en neurowetenschappers zijn aan dit instituut verbonden. Het biedt trainings- en scholingsprogramma’s, waaronder ‘Master in the Neuroscience of Leadership’. 

                                    

Jochem Dijckmeester     Dominique Olvers        Metje Jantje Groeneveld

 

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013