“Wat niet wordt geprikkeld, wordt niet ontwikkeld”

“Wat niet wordt geprikkeld, wordt niet ontwikkeld” Breinprincipes worden steeds vaker ingezet om het leerrendement en de motivatie te verhogen. Hoewel er nog veel te ontdekken valt over ons brein, kunnen we recente inzichten uit de cognitieve neurowetenschappen goed benutten.


Breinprincipes: wat zijn dat?
De deelnemers aan de pilot die Hiteq met drie bedrijven houdt, hebben kennisgemaakt met de breinprincipes waarmee je leer- en ontwikkelprogramma’s effectiever vormgeeft. Hierbij kan het gaan om de opleiding van medewerkers, workshops, ondersteunend studiemateriaal, brainstormsessies of presentaties over nieuwe richtlijnen van het bedrijf etc. Vanuit de gedachte dat deelnemers deze breinprincipes zelf gaan toepassen in hun werk. Maar first things first: wat zijn breinprincipes?

In de pilot hebben we o.a. de zes breinprincipes van het BCL instituut gebruikt: Herhalen, Voortbouwen, Focus, Creatie, Emotie, Zintuiglijk rijk. Veelal worden deze en andere breinprincipes (bijv. voldoende rust, gezonde voeding) al intuïtief toegepast. Door het expliciet te maken en uit te leggen wat de meerwaarde is voor bijvoorbeeld het leerrendement, het overbrengen van ideeën en het bevorderen van motivatie, kregen de deelnemers aan de pilot ook de achterliggende theorie.

In het gesprek over de breinprincipes herkende iedereen veel en kwamen er voorbeelden uit de eigen praktijk. Tegelijkertijd beseften de deelnemers dat, hoe vanzelfsprekend de breinprincipes ogenschijnlijk ook zijn, je ze in de waan van de dag nog wel eens vergeet toe te passen.

- Je neemt een beter besluit als je tijd neemt voor onbewust denken -


In de rechter kolom ‘Food for thought’ vindt u artikelen met voorbeelden van breinprincipes in de praktijk.

Herhaal, herhaal, herhaal
Bijna iedereen weet dat herhaling belangrijk is: om te onthouden en om iets aan te leren door het te oefenen. Denk maar aan autorijden, het beoefenen van een sport of het bespelen van een muziekinstrument.

In werk- en trainingsituaties komt het principe ‘herhaling’ veelvuldig terug. Het kan gaan om het herhalen van de boodschap die je goed onder de aandacht wilt brengen, zoals bij persoonlijke ontwikkeling of verandertrajecten binnen een organisatie. Of om het verhogen van het rendement van trainingen die medewerkers volgen. Wordt er binnen de leerperiode voldoende geoefend? Kom je hierop terug als leidinggevende? Kan de deelnemer ook na de training het geleerde toepassen in de praktijk? Want “wat niet wordt geprikkeld, wordt niet ontwikkeld”, treffend verwoord door Margriet Sitskoorn, hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit Tilburg.

Als je je bewust bent hoe leerprocessen werken, kun je breinprincipes gericht inzetten en meer resultaat bereiken bij talentontwikkeling. In een volgende blog vertellen deelnemers hoe ze deze breinprincipes hebben toegepast in hun dagelijks werk.

     Metje Jantje Groeneveld  en Dominique Olvers

 

 

 

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013