Beroep en vakmanschap

Beroepen veranderen onder invloed van maatschappelijke en economische ontwikkelingen. Digitale technologie, Cradle to Cradle of de transitie naar een economie van groene grondstoffen (biobased economy) leiden tot veranderende productieketens. Wat betekent dat voor de technische beroepen?

De oude loodgieter is nu een installateur die niet alleen een goed loodlas kan leggen, maar ook een verwarming kan programmeren en een klant duidelijk iets uit leggen en adviseren. In de toekomst wordt van werknemers kennis van nieuwe technologieën gevraagd, maar ook niet-technische competenties als communicatieve vaardigheden worden belangrijker.

Hiteq heeft in de studie Permanent Competent een beeld van de medewerker en diens inzetbaarheid (employability) in 2020 geschetst. In algemene zin moeten (hoge) opleidingseisen niet ertoe leiden dat die de werknemer ‘overvragen’ en gedrevenheid omslaat in demotivatie. Verder blijkt dat op de werkvloer bedrijven overwegend inzetten op technische scholing en veel minder op communicatieve vaardigheden en probleemoplossend vermogen.

Een kenniseconomie vraagt om goed initieel én post-initieel onderwijs. Juist de technische sector, waarin innovaties elkaar snel opvolgen, vraagt van werknemers dat zij beschikken over up-to-date kennis en vaardigheden. Uit het Hiteq-onderzoek Een leven lang leren in de techniek valt op te maken dat werknemers willen investeren in permanente scholing, als zij tamelijk zelfstandig hun taken kunnen uitvoeren.

Publicaties:

 

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013