Leven Lang Leren

De Europese Unie wil een toonaangevende dynamische kenniseconomie zijn in de wereld. Werknemers in de EU-lidstaten moeten daarom te allen tijde op de hoogte zijn van innovaties op zowel organisatorisch als technologisch gebied. De Europese Commissie beschouwt een leven lang leren hierbij als een belangrijk middel.

Een leven lang leren houdt in dat mensen kennis en ervaring opdoen vanuit alle facetten van het leven. Dat kan variëren van het werk als elektricien tot een hobby als amateurkok of en nieuw verworven rijbewijs.

Een leven lang leren is belangrijk voor de concurrentiepositie van sectoren waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, zoals in de technische sector. Hiteq heeft in Een leven lang leren in de techniek onder werknemers in deze onderzoek gedaan naar de motivatie voor een leven lang leren. Daaruit blijkt onder meer dat werknemers die zelfstandig mogen werken, eerder bereid zijn om te leren.

Hiteq denkt mee met organisaties over een leven lang leren binnen technische beroepen. Vragen die daarbij een rol spelen zijn: Hoe organiseer je een leven lang leren? Welke partijen spelen daarbij een rol? Wie heeft welke kennis nodig en hoe bereik je die dan?  In Nederland kan de Erkenning van Verworven Competenties  (EVC) ertoe bijdragen dat werknemers meer open staan voor andere leerervaringen. Terwijl ze niet terug hoeven naar de schoolbanken zien ze zichzelf toch iets nieuws leren.

Publicaties:

 

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013