Duurzaamheid van mens en materiaal (Org 2.0)

Duurzame ontwikkeling is de hype voorbij. Bedrijven proberen in denken en handelen vorm te geven aan beleid ten aanzien van bijvoorbeeld energiebesparing, hergebruik van materialen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wat kan het technisch mkb ermee?

Binnen het veld van duurzame ontwikkeling zijn grofweg twee lijnen te onderscheiden: een ‘groene lijn’ en een ‘rode lijn’.
Bij de groene lijn springt het energievraagstuk in het oog. Productie kan energiezuiniger. In de automotive industrie zijn de ontwikkelingen in het elektrisch rijden dominant, denk aan batterijentechnologie. Nieuwe businessmodellen ontspringen aan het Cradle to Cradle denken, dat onder meer ervan uitgaat, dat restproducten altijd weer startproducten voor nieuwe cycli zijn. Maar ook de ontwikkeling van nieuwe materialen biedt mogelijkheden voor een duurzame bedrijfsvoering.

Als we het over de rode lijn hebben, moeten we vooral denken aan duurzaam personeelsbeleid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Oudere werknemers blijven langer door werken. Vervanging is op termijn mogelijk niet altijd voorhanden. Maar ervaring kan ook van onschatbare waarde, zelfs op een andere plek op de werkvloer. Een duurzaam personeelsbeleid heeft ook oog voor de jonge werknemer. Komen de ict-vaardigheden van deze generatie en zijn persoonlijke ambitie voldoende tot recht?

“Door de grootte is het bij Broekman goed mogelijk een volgende carrière binnen de Broekman Group te maken”, stelt Sietse Barendregt, deputy general manager HR bij Broekman Group. “Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe bredere of meer specialistische functie binnen je team of bij één van de andere divisies van de Broekman Group. Wij ervaren dat de medewerkers zich graag blijven ontwikkelen."

Welke maatschappelijke bijdrage wil het bedrijf tenslotte leveren? Staat de business case toe dat zij werkplekken voor mensen met een beperking (wajongers) creëert? Die vraag kan leiden tot efficiëntere inzet van arbeidskrachten en, als bonus, tot een positief imago in gemeente en regio.

Lees het volledige hoofdstuk Duurzaamheid van mens en materiaal

 

 

 


 

Hiteq 2013