Het Nieuwe Werken in de techniek (Org 2.0)

‘Het Nieuwe Werken’ is een term die de afgelopen jaren steeds meer gehoord wordt en waar iedereen zijn eigen beeld bij blijkt te hebben. Bij Het Nieuwe Werken wordt een optimale afstemming wordt gezocht tussen enerzijds de individuele wensen van de medewerker en anderzijds de doelen en werkzaamheden die door de werkgever worden bepaald. Dat gaat verder dan thuiswerken: werkzaamheden worden tijd- en plaatsonafhankelijk.

“Als gevolg van de krapte op de arbeidsmarkt en maatschappelijke veranderingen  merk je dat de medewerker andere vragen stelt dan vroeger”, zegt Sietse Barendregt, Deputy General Manager HR bij Broekman Group. “De papa-dag is nog geen gemeengoed, maar is in opkomst. Wij denken hierin mee, zoeken naar maatwerk. Zie het als een soort Nieuw Werken.”

Tussen werkgever en werknemer verandert een verhouding van opdracht en controle naar een situatie van verantwoordelijkheid en resultaten. Dat vraagt om andere vormen van leiderschap.

Het Nieuwe Werken kan ertoe leiden dat werkprocessen efficiënter en goedkoper worden. Arbeidskrachten kunnen flexibeler worden ingezet en dat kan ook voor de medewerkers voordelen hebben.

In een productiebedrijf in het technisch mkb liggen flexwerkplekken minder voor de hand. Het Nieuwe Werken vraagt om een herbezinning op vragen als: Wat wordt door wie en waar uitgevoerd? Hoe kan het anders?

Individuele medewerkers zijn de aangewezen personen daarover mee te denken. Flexibele werktijden en het zelf inplannen  van werkzaamheden door werknemers en teams behoren tot de mogelijkheden. Technologische ontwikkelingen kunnen Het Nieuwe Werken faciliteren. Mobiele communicatie maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om locatieonafhankelijk te werken.

Lees het volledige hoofdstuk Het Nieuwe Werken in de techniek

 


 


 

Hiteq 2013