Academy als borg voor kennis en kunde

Ton Driessen is directeur Operations & Finance bij Resato International bv

 

“Resato heeft een doorstart gemaakt met de nieuwe directie en het zittend personeel. De stip aan onze horizon is om twee keer zo groot te worden als we nu zijn. Wij zitten in een high tech nichemarkt met veel specifieke kennis en vaardigheden."

"Al die kennis zit nu in de desbetreffende hoofden van het personeel, al dan niet ook nog in verschillende teams en afdelingen. Ons doel is om die kennis voor iedereen bereikbaar te maken. Ons personeel moet elkaar, en daarmee dus ook elkaars kennis kunnen vinden, en zich bovendien blijven ontwikkelen."

“Daarom zetten wij nu in lijn met de strategie van de organisatie een eigen academy op, zodat kennis, kunde en opleiding binnen ons bedrijf geborgd zijn."

De stip aan de horizon voor ons bedrijf is ook de leidraad voor het opleidingsbeleid. Wij proberen dan ook ons personeel voor langere tijd aan ons te binden. Het  persoonlijke ontwikkeltraject van een medewerker ontwikkelt dan mee met de organisatie als geheel. Natuurlijk heb je ook kortetermijntrajecten omdat er dan ineens snel kennis in de organisatie nodig is, maar dat is de uitzondering die de regel bevestigt.

Het initiatief tot  het leren, ontwikkelen en opleiden ligt wel bij de medewerker zelf. Als hij zich wil ontwikkelen, gaan we kijken wat hij precies wil, en hoe dat bij de organisatie past.

De lijn die wij met de nieuwe directie hebben ingezet is dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt op zijn plaats in de organisatie, dus ook voor je eigen vakmanschap en opleiding. Hierdoor is de gedrevenheid bij medewerkers om zich te ontwikkelen veel groter en dat heeft een meerwaarde voor het bedrijf als geheel.”
  

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013