Flexibiliteit vergroot de mogelijkheden

Marjolijn de Groot-Aertssen is HR manager bij Croon Elektrotechniek

 

“De focus wordt bij Croon steeds meer gelegd op het aantrekken van hoger opgeleiden, ook op technische functies. Denk hierbij aan mbo+ tot aan wo. In deze groep liggen voor Croon de grootste strategische kansen. Zij moeten de projecten leiden, coördineren en teams aansturen. Ook de eigen bedrijfsschool, het Croon E-College, is hier speciaal op ingericht."

"De bemensing op de vloer wordt steeds meer a la carte ingezet met de eigen wendbare matrix georganiseerde crew en via uitzenders en detacheerders. Croon blijft flexibel, expertise kan waar nodig direct worden ingezet en er zit geen personeel ‘te wachten’ als er geen grote projecten zijn.”

Een van de mogelijkheden om aan de vraag naar mbo/hbo-arbeidskrachten te voldoen, is de inzet van internationale arbeidskrachten. Croon heeft hier al goede ervaringen mee.

“De kwaliteit en het vakmanschap van deze (o.a. ook Poolse) arbeidskrachten ligt hoog. Ze maken qua werkuren maximaal gebruik van het wettelijk kader en leveren kwaliteit. Toen wij met hen gingen werken, was dat ook aanleiding om binnen de eigen organisatie flexibeler met arbeidstijden te leren omgaan. De Polen kunnen en willen langer doorwerken of ook op andere dagen en tijden. Dit vraagt ook aanpassing van de eigen organisatie. Nu daarin een balans is gevonden, zijn de mogelijkheden wel heel veel groter.”

“Croon legt bij haar interne beleid tegenwoordig net name de nadruk op gedrags- en ervaringscompetenties. Als deze goed zijn ontwikkeld, volgt de drive tot het verder ontwikkelen van technische competenties vanzelf. In jaarafspraken en ontwikkelgesprekken laten we onze medewerkers zelf hun ontwikkelpad en persoonlijke drijfveren in beeld brengen. Zo kunnen de doelen van de organisatie en die van het individu met elkaar in lijn worden gebracht.”
 

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013