'Medewerkers stellen andere vragen dan vroeger'

Sietse Barendregt is Deputy General Manager HR bij Broekman Group

 

“De Broekman Group is een internationaal opererende organisatie die zich richt op Automotive, Shipping, Logistics en Special Products en daardoor zich dus op veel gebieden in de techniek begeeft. Dit is voor onze medewerkers een interessant gegeven, want de ‘volgende stap’ in een loopbaan kan dus vaak binnen de Broekman Group zijn.

Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe bredere of meer specialistische functie binnen je team of bij één van de andere divisies van de Broekman Group. Wij ervaren dat de medewerkers zich graag blijven ontwikkelen.

Wij staan dan ook positief tegenover interne doorstroming en stimuleren het volgen van cursussen en opleidingen.

We kiezen vaak voor werk-leer-trajecten die we grotendeels zelf invullen in samenwerking met partners uit de regio. Dat is het mooie van in het Rotterdamse havengebied zitten. Hier zitten opleiders, bedrijven en een wereld vol techniek. Alles is hier voorhanden. Door het werk-leer traject is iemand meteen deel van Broekman, ook al is hij nog in opleiding. Dat levert een goede en duurzame band met de medewerker op.

Als gevolg van de krapte op de arbeidsmarkt en maatschappelijke veranderingen  merk je dat de medewerker andere vragen stelt dan vroeger. De papadag is nog geen gemeengoed, maar is in opkomst. Hier denken wij graag in mee en zoeken we naar maatwerk binnen de groepsafspraken. Zie het als een soort Nieuw Werken. We kunnen het ook bijna niet meer negeren, want straks zijn er nog minder arbeidskrachten. We moeten hoe dan ook meegaan met deze marktbeweging.”
 

 

 

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013