Batterij(d)en 2

Nederlandse bedrijven hebben ondernemingskansen voor het grijpen op de markt van elektrisch rijden. De snel opeenvolgende technologische ontwikkelingen vragen van medewerkers dat zij hun technische vakmanschap voortdurend actueel houden. Van het (beroeps)onderwijs vergt deze ontwikkeling een verschuiving naar systeemdenken.

Dit blijkt uit de nieuwe Hiteq-publicatie ‘Batterij(d)en 2’, een visiedocument over techniek van voertuigen en de toekomst van elektrisch rijden in Nederland. De publicatie is uitsluitend online beschikbaar en kunt u hiernaast downloaden.

Leren denken in systemen
Hiteq heeft de afgelopen vier jaar beschikbare kennis naar de ontwikkelingen van elektrisch rijden onderzocht en het alternatief voor energiebronnen als benzine benoemd. Daan Maatman, programmaleider Technologie bij Hiteq: “Deze keer hebben we naast de nieuwste technologische ontwikkelingen juist ook aandacht besteed aan de gevolgen van de overgang naar dit nieuwe rijden. Dat doen we om de extra kansen die dit biedt aan topsectoren en bedrijven expliciet op tafel te leggen. Maar ook in het onderwijs op mbo, hbo en universiteit komt er een verschuiving van het ontwikkelen van een enkel apparaat naar systeemdenken. Het traditionele sleutelwerk is nu al minder, maar de trend wordt vermogenselektronica, basismaterialen, batterijen, elektromotoren.

De automonteur heeft kennis en vaardigheden nodig van micro-elektronica om de functies van de auto te monitoren en regelen. De ontwikkelingen gaan snel, waardoor het in het garagebedrijf meer dan ooit gaat om een leven lang leren. Op de universiteit is er fundamenteel onderzoek nodig naar aandrijftechnologieën. De elektrische auto stelt eigen eisen aan veilig werken. Ook publieke diensten als brandweer, ambulance en politie moeten worden bijgeschoold op de gevolgen van deze nieuwe technologieën voor de veiligheid bij hulpverlening.”

'Red ik het wel tot...?'
 

Bereikangst
Maatman: “Wie het ‘gas’pedaal van de elektrische auto intrapt, schakelt over op geavanceerde technieken. Voorlopig is dat een combinatie van bestaande en nieuwe technologieën: brandstof met een batterij en een elektromotor in de auto. Op dit moment kun je met de batterij-aangedreven auto nog niet zo ver rijden als met een auto op benzine. De acceptatie van de batterij-auto is nog te laag door ‘bereikangst’. Een oplossing daarvoor is de zo geheten ‘range extender’ die ervoor zorgt dat de elektromotor gevoed wordt met elektriciteit en daarnaast de batterij weer oplaadt tijdens het rijden.”

Groeimarkt vol kansen
De markt van elektrisch rijden groeit de komende 7 jaar uit tot ongeveer 14 miljoen personenauto’s in Europa waarvan 1 miljoen in Nederland. Elektromotoren, batterijen en generatoren worden bepalend. Nederlandse bedrijven kunnen inspelen op de vraag die ontstaat naar onder meer de range extender technologie. Daarnaast liggen er kansen in de verdere ontwikkeling van de elektromotortechnologie, net als in recycling, second-life toepassingen en managementsystemen voor batterijen. Ook voor wetenschappelijk onderzoek, ontwikkeling en certificering liggen er kansen.

Voortrekkersrol
“Zoals ons land wereldspeler werd in de baggerindustrie, zo liggen volop kansen in het verschiet om in Nederland een nieuwe industrie op te zetten rondom batterijen, die over twintig jaar en later massaal zullen worden toegepast in de automobielindustrie”, meent Maatman. “Geen enkel land –ook niet de autoproducerende landen– heeft een pasklaar antwoord op de vraag hoe oude batterijen voor auto’s straks kunnen worden hergebruikt. Nederland kan daarin een voortrekkersrol spelen.” Er ontstaat een nieuwe sector met duizenden nieuwe arbeidsplaatsen wat vraagt om technisch vakmanschap en kennis die we kunnen ontwikkelen, exploiteren en exporteren.


 

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013