Nieuwe materialen

Auto’s bestaan tegenwoordig meer uit kunststof dan uit metaal. Materialen hebben een onzichtbare maar belangrijke rol in ons leven. Denk aan ZOAB, het waterabsorberende wegdek of aan Glare, vanwege de sterkte, stijfheid en het geringe gewicht niet meer weg te denken in de vliegtuigbouw.

Milieu- en energievraagstukken maar ook economische factoren als de schaarste van grondstoffen als metalen dwingen bedrijven te zoeken naar nieuwe innovatieve materialen. Toepassingen worden dan ook gevonden in sectoren als energie, de medische wereld en de transportsector.

Het Innovatieplatform heeft als een van de sleutelgebieden High Tech Systemen en Materialen gedefinieerd. Tegen die achtergrond heeft Hiteq onderzoek gedaan naar de kansen en bedreigingen voor de ontwikkeling van composietmaterialen voor de transportsector (Composieties). Composiet is een uit kunststoffen samengesteld materiaal. Glare is een voorbeeld. Een ander voorbeeld is thermoplastische hars die gecombineerd met synthetisch schuimrubber, gebruikt wordt om militaire vaartuigen te beschermen.

Van een grootschalige overgang naar gebruik van composieten lijkt nog geen sprake. De kennisontwikkeling is nog onvoldoende. Zo is nog weinig bekend over reparatie en onderhoud en de veiligheid van composieten. Bovendien hebben composietmaterialen nog concurrentie van conventionele materialen omdat die nu nog goedkoop zijn. De vragen uit het bedrijfsleven over opleidingsmogelijkheden rond bewerking van kunststof en composieten nemen wel toe.

Kenteq heeft een nadere inventarisatie verricht en gaat in het rapport Behoefte aan mbo-onderwijs in composieten in op de behoefte aan composietonderwijs in de luchtvaart, de scheepsbouw, jachtbouw en carrosseriebouw.

Lees een interview met Daan Maatman in het artikel 'Biobased economy vraagt om materiaaldeskundigen' in Maintenance (sept 2011 - p.34)

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013