Leren

LerenMensen leren van de wieg tot het graf. Onderwijs is meer dan de leerplicht. Leren omvat alle situaties, ervaringen, gebeurtenissen en plaatsen die een persoon in staat stellen zich te blijven ontwikkelen, zodat hij of zij optimaal kan functioneren in het werk op de maatschappij in het algemeen.

Leren doe je op verschillende manieren: Leren kan klassikaal via een docent, door ervaringen te delen met een collega, in de virtuele omgeving van een on-line game, et cetera. De leermiddelen variëren van boeken en digitale naslagwerken tot de werkvloer en praktijksimulaties.
Hiteq is voortdurend op zoek naar de meest effectieve manier van leren. Hoe ziet de ideale school eruit, die leerlingen interesseert voor technische beroepen? En hoe leren we over 20 jaar? Hebben we het dan nog over competenties of context?

In talloze onderzoeken onderzoekt Hiteq de betekenis en ontwikkeling van leren. Naar een leven lang leren dat binnen de Europese Unie als belangrijk middel wordt beschouwd om de EU te ontwikkelen tot een dynamische competitieve kenniseconomie. Naar jongeren en hun ouders in het vmbo, mbo en havo/vwo. En naar technologische en duurzame ontwikkeling en veranderingen op de arbeidsmarkt die van invloed zijn op het leren in de toekomst. Bovendien houdt Hiteq zich al enige tijd bezig met de groeiende kennis van het brein in relatie tot talentontwikkeling en de betekenis hiervan voor bedrijven in de technische sector.


Liever persoonlijk advies van de programmaleider Onderwijs?
Neem contact op met Metje Jantje Groeneveld

Hiteq 2013