Duurzaam onderwijs

Duurzame ontwikkeling en onderwijsvernieuwing zijn twee kanten van dezelfde medaille. Op een internationaal congres over duurzaam onderwijs (EESD 2010) bleek dat op veel universiteiten en hogescholen duurzame ontwikkeling een rol heeft gekregen. De industrie vraagt behalve om technische en milieukennis nadrukkelijk ook om kennis van de bedrijfseconomische kant van duurzame ontwikkeling, zoals de vertaling in business modellen.

Duurzaam leren heeft nadrukkelijk de aandacht van Hiteq. Daarbij gaat het behalve over ‘Wat’ we leren in toenemende mate over ‘Hoe’ we leren. Welke invloed heeft duurzame ontwikkeling? Hebben we het nog over competenties of meer over contexten? Hiteq wil inzicht geven in de ontwikkelingen en de toekomstige behoeften van bedrijven in kaart brengen.

De publicatie ‘Inspired by Cradle to Cradle; C2C practice in education’ bevat meer dan tien aansprekende praktijkvoorbeelden die docenten en beleidsmakers inspiratie bieden om Cradle to Cradle definitief een plek te geven in het onderwijs. Cradle to Cradle is de duurzaamheidsfilosofie die ervan uitgaat dat alles zo gemaakt wordt dat een mens het kan opeten, verbranden of opnieuw kan gebruiken. Onder bedrijven is vraag naar jonge werknemers die opgeleid zijn in het C2C-denken. 

Publicaties:


Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013