Kennis van het brein

De kennis over de ontwikkeling en werking van het menselijk brein is de laatste jaren sterk gegroeid. Nieuwe technieken voor hersenziekten worden ontwikkeld en voedselproducenten claimen al dat bepaalde producten goed zijn voor het brein. Inmiddels weten we beter hoe de hersenen van kinderen en pubers zich ontwikkelen, maar hebben we ook meer kennis van het volwassen brein en wat dit betekent voor leren en ontwikkelen in organisaties.

Scans van de hersenen hebben aangetoond dat er in die hersenen iets gebeurt als mensen zich ontwikkelen. Ook volwassenen kunnen altijd iets blijven leren. Ook werd duidelijk dat je minstens tienduizend uur nodig hebt om iets goed te kunnen, te beheersen. Talent is belangrijk, maar zonder oefening kom je er niet.

Hiteq verdiept zich in de kennis van het brein in relatie tot onder meer talentontwikkeling, motivatie en scholingsrendement om na te gaan wat deze nieuwe kennis bedrijven in de technische sector te bieden heeft. Die kennis kan bijvoorbeeld helpen om een leeromgeving optimaal in te richten of om het management binnen organisaties te verbeteren.
 
Veel beslissingen of reacties op anderen zijn onbewust. Kennis van het brein kan een manager inzicht geven in het eigen gedrag en gedrag, ontwikkelingskansen of behoeften van de medewerkers. Het kan ook de kennisoverdracht van bijvoorbeeld opleidingsadviseurs van Kenteq of vakbonden effectiever maken.

Lees ook de blog over Brein & Talentontwikkeling

 

Reacties (1)

  • Jan Huisman

    Door Jan Huisman, donderdag 4 aug 2011 9:08

    Beste Hiteq-er, Wat een fantastische ontwikkeling! Ik heb hier heel hoge verwachtingen van. Bovendien kunnen we ons straks heel goed onderscheiden met deze kennis / aanpak. Mvg. Jan Huisman.

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013