Hiteq en Kenteq

Kenteq, kennis- en adviescentrum voor technisch vakmanschap, heeft in 2005 het initiatief genomen voor Hiteq. Dat deed Kenteq om strategische ruimte te creëren voor toekomstvragen. Zoals: Wat moeten we nu ondernemen om technische vakmensen voor te bereiden op de toekomst?

Belangrijk is om vroegtijdig ontwikkelingen te signaleren die van invloed zijn op de technische sector. En de consequenties te schetsen van deze ontwikkelingen voor technische beroepen, kenmerken van arbeid, ontwikkeling van competenties en maatschappelijke verhoudingen.

Voor Kenteq is Hiteq een strategisch adviseur. En procesbegeleider om toekomstige veranderingen te vertalen naar stappen die nu moeten worden gezet. Hiteq begeleidt op verzoek ook processen die te maken hebben met aspecten van organisatie, sturing en samenwerking.

Na de fase waarin Hiteq de toekomst verkent, toekomstscenario’s en de terugvertaling daarvan schetst, volgt de fase van ontwikkeling en implementatie van concrete producten en diensten. Binnen de Kenteq-organisatie zijn er voorwaarden gecreëerd die ervoor zorgdragen dat de resultaten van deze verkenningen vertaald worden naar concrete producten en diensten.

Binnen Kenteq functioneert Hiteq als innovatieve cel, is klein en creatief, werkt als vliegwiel voor processen en diensten van de organisatie. De kennisuitwisseling binnen de organisatie is wederzijds om kennis optimaal te benutten voor het realiseren van innovaties.

Ook andere organisaties die zich richten op de ontwikkeling van mensen in technische beroepen kunnen Hiteq inschakelen voor opdrachten, presentaties, workshops en procesbegeleiding.

Reageer op dit bericht

Velden met een * zijn verplichte velden
Hiteq 2013